“Ik zie , ik zie wat jij niet ziet”

Ontdekken

Het leven kan mooi zijn, maar soms niet om aan te zien. Mensen werken zich een slag in de rondte zonder perspectief. Ze staren zich blind op de moeilijkheden, die hen plagen.

Door het weer komen b.v. agrariërs in problemen. Vooral financiële problemen, die zich kunnen vertalen in relationele problemen.  Zij ontstaan doordat partners niet kunnen of durven te praten. Wie niet praat kan ook niet horen: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Een gesprekspartner kan soms een weg zien, die nog niet gezien is.

Een gesprek lijkt soms op het kijken naar een boom. Je zoekt vruchten, maar ziet ze niet door de vele bladeren. Teleurgesteld wordt geconstateerd: “Weer geen vruchten”. Er blijken wel vruchten te hangen, maar ze zijn nog niet opgemerkt!

Een gesprekspartner – bijvoorbeeld Trust – kan als gesprekspartner helpen om te verwoorden wat je nog niet ziet, maar er wel is!