Herdenken

Dagen zijn voorbijgegleden,

als wolken langs de hemel,

sinds het afscheid,

dat onvermijdelijk was.

 

Het leven is veranderd.

De stroom is verlegd.

Af en toe stroomt het verdriet

door de beken van het gelaat.

 

Loslaten blijft moeilijk.

De herinneringen kleven in het hart.

Vaag en helder wisselen elkaar af.

Een mens moet ermee leven.

 

Goede herinneringen

wekken weemoed en dankbaarheid.

Een dubbel gevoel, dat je levenslang vergezelt

is niet weg te praten.

 

 

Lees meer>

Geregistreerd als coach, mediator en onderhandelaar

Vanaf 10 juli 2017 mag drs. ing. Gerard Venhuizen zich register conflictcoach; register mediator en register onderhandelaar noemen. Dit betekent dat hij – na grondig onderzoek en theorie examen – opgenomen is in het ADR register. Het ADR is opgenomen in het Global Network Group.

Dit betekent dat er gewerkt wordt via de gedragsregels van het ADR.  Trust Praktijk voor bemiddeling en begeleiding zal deze gedragsregels als bijlage toevoegen aan de algemene voorwaarden.

Om de kwaliteit te borgen zal worden deelgenomen aan de verplichte permanente educatie. Verder is een beroepsaansprakelijkheid verplicht.

Wilt u meer informatie of wilt u een beroep doen op Trust Praktijk voor bemiddeling en begeleiding? Neem dan contact op!

Lees meer>

Gecertificeerd mediator

Om de kwaliteit van bemiddeling te verhogen heb ik de Opleiding Registermediator conform protocol Mediators Federatie Nederland ADR International Register bij Conflictbemiddeling.nl in Hoogersmilde gevolgd.

Op 21 april 2017 werd mij het certificaat  overhandigd.

Om de kwaliteit te waarborgen zal ik regelmatig nascholingscursussen gaan volgen.

 

Lees meer>

Communicatie!

Communicatie met een uitroepteken. Goed gezien(!). Ik plaats het uitroepteken om aandacht te vragen voor deze menselijke activiteit. Dit betekent geenszins dat dieren niet kunnen communiceren. Dat kunnen ze wel degelijk. Dit artikel richt zich op mensen. Vandaar …….

Lees meer>

Hoe verwerk ik mijn verlies?

Als iemand mij op de man zou vragen “Hoe verwerk jij verlies?” dan zou ik niet direct kunnen antwoorden. Zelfs nu ik mezelf deze vraag stel, buitelen gedachten over elkaar. De vragen: “Wat is verlies? Hoe beleef ik verlies? Wat is verwerken? Hoe moet ik verwerken?” schreeuwen om voorrang.

Lees meer>

In een slachtofferrol …..

In een slachtofferrol geduwd worden of in  een slachtofferrol kruipen lijkt me geen goed idee. Natuurlijk zijn er velen, die de dupe zijn geworden van wat hen is overkomen! Ik denk aan een ziekte, die arbeidsongeschiktheid veroorzaakt of aan een faillissement door dubieuze debiteuren of aan een natuurramp, die ingrijpende materiele en emotionele schade aanricht.

Lees meer>

Boer zijn is een uitdaging

Wanneer ik in mijn auto een boerenerf opdraai, gaat mijn hart sneller kloppen. Hoe komt dat? Ik ben namelijk op een boerderij opgegroeid. Ik molk de koeien en verzorgde het vee. Door de stages tijdens mijn landbouwstudie  kon ik op diverse landbouwbedrijven mijn kennis en vaardigheden vergroten.

Lees meer>

Een conflict!

In mijn praktijk Trust word ik dikwijls geconfronteerd met de levenswijsheid: “Het leven is niet altijd zonneschijn en rozengeur”. Het leven leert een mens, dat na een periode van vreugde ook een periode van verdriet kan komen.

Lees meer>

“Ik zie , ik zie wat jij niet ziet”

Het leven kan mooi zijn, maar soms niet om aan te zien. Mensen werken zich een slag in de rondte zonder perspectief. Ze staren zich blind op de moeilijkheden, die hen plagen.

Lees meer>